Oare câți dintre oamenii care lucrează în relații publice știu cu adevărat ce sunt comunicatele de presă și pentru ce sunt importante? Este bine de ținut minte că acestea se numără printre cele mai utilizate instrumente într-o strategie de comunicare și reprezintă documente care nu numai că servesc la informarea cu privire la anumite știri, ci sunt și o modalitate excelentă de a capta atenția jurnaliștilor și cititorilor pe un subiect concret, astfel încât să-l poată aprofunda.

În ciuda acestui fapt, multe  companii de marketing și de comunicare nu știu să profite din plin de această resursă, unul dintre principalele sale avantaje fiind capacitatea sa de a se răspândi rapid. În orice caz, nu este ușor să se construiască un comunicat de presă bun. Trebuie să avem în vedere faptul că mass-media primește și oferă zilnic un număr imens de articole, așa că este necesar să se apeleze la unele trucuri pentru a atrage presa și de a o face să vrea să știe mai multe despre informațiile pe care le-a primit.

Cum putem accentua importanța unui comunicat de presă și să îl facem mai interesant? Mai întâi trebuie să aibă un titlu de impact și la obiect. Ulterior, corpul comunicatului trebuie să fie tot unul clar și direct, dar nu este recomandabil să se treacă prin prea multe tehnici de PR pentru a nu pierde informații prețioase.

Principalul lucru este punerea celui mai relevant conținut chiar la început și care să fie redactat într-un mod interesant și sintetizat. Datele cele mai specifice și detaliate vor apărea în după aceea sau vor fi trimise doar către mass-media specializată. Este mai bine să adăugați o anexă cu date și grafice decât să faceți un comunicat de presă prea stufos.

Evident, este esențial să introduceți toate informațiile de contact ale companiei care reprezintă subiectul comunicatului. Destinatarul trebuie să fie interesat de un produs sau serviciu de calitate deci, dacă informațiile sunt atractive, va putea contacta imediat agenția sau firma care difuzează mesajul.

Un alt detaliu important este selectarea unui public țintă cât mai relevant, astfel că va trebui să aflați ce canale media sunt interesate de această informație. De exemplu, un ziar de sport nu va publica nimic despre noile legi fiscale, cu excepția cazului în care știrea implică un atlet faimos. Ca o ultimă idee legată de importanța și impactul unui comunicat de presă, este necesar să revizuiți conținutul acestuia la final.

Trebuie să citiți și să corectați ceea ce s-a scris, așa că feriți-vă de informațiile irelevante, verificați datele și cifrele și că nu există spații mari libere, tipice pentru șabloanele sau declarațiile care nu au fost încă incluse.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *