Rețelele de socializare reprezintă pentru orice companie modernă un canal de comunicare fără de existența căruia nu se poate lua în considerare posibilitatea de a implementa o strategie eficientă în marketingul digital. Zi de zi, aceste site-uri sociale își măresc importanța în viața noastră, iar numărul utilizatorilor care au un profil creat pe cel puțin unul dintre ele este permanent în creștere, cantitatea de conținut partajat cu rețeaua lor de contacte crește la niveluri exponențiale, iar durata de timp petrecută pe rețelele sociale devine din ce în ce mai substanțială.
Pe lângă toate acestea, trebuie să adăugăm influența pe care au creat-o pe piață dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, și care fac din media socială o opțiune mai ușoară și imediată. Având în vedere toate aceste aspecte, începem să înțelegem rolul pe care rețelele de socializare îl pot juca într-o strategie de Internet Marketing și care vizează o anumită țintă a clienților.
Pentru început, este necesar să clarificăm un aspect fundamental: funcția principală a rețelelor sociale este de a comunica între noi. Deci, dacă ideea este de a deschide un profil al unei companii într-o rețea socială cu singurul obiectiv de a crește vânzările, calea urmărită nu va duce la rezultatele dorite.
Este adevărat că, dacă lucrați conform unei strategii a priori, beneficiile vor fi cu siguranță remsrcate și pe toate celelalte activități implementate de firmă, pentru o strategie de Internet marketing care să acopere toate aspectele unei promovări profesioniste. Cea mai mare dificultate pentru orice tip de companie este să știe cu exactitate ce trebuie să comunice, dar mai ales să înțeleagă ce se așteaptă utilizatorii să comunice.
În realitate, înainte de a vă decide ce să comunicați, ar trebui să înțelegeți ce obiective doriți să realizați prin mesajele pe care le creați. Desigur, conținutul va avea ca scop creșterea gradului de conștientizare a mărcii în ansamblu, apoi a firmei, a serviciilor sale, a teritoriului în care se află și mult mai multe elemente care vor fi dezvoltate pe parcurs.
Rețelele de socializare sunt canale de comunicare foarte puternice, deoarece acestea sunt aproape la îndemâna oricărei persoane. Odată cu apariția generațiilor moderne de smartphone-uri și tablete, nu mai este necesar să porniți calculatorul, să așteptați încărcarea și, în final, să accesați Internetul. Tot ceea ce aveți nevoie este un smartphone sau o tabletă conectată la o rețea mobilă sau wireless.
Puterea lor în marketingul digital se vede și în atingerea obiectivelor specifice multor categorii de vârstă. Rețelele sociale nu sunt doar pentru cei foarte tineri, așa cum se crede frecvent. Cercetările arată că cel mai popular grup de vârstă din rețelele sociale este cel format cei între 25 și 55 de ani, adică grupurile de persoane active și cu venituri care le permit o putere de cumpărare atractivă pentru toate firmele.
În cele din urmă, rețelele de socializare sunt gratuite. Acesta este un aspect care nu trebuie subestimat atât într-un sens pozitiv, cât și într-unul negativ. Spre deosebire de canalele de comunicare tradiționale și cu care ne-am obișnuit de-a lungul multor ani, cum ar fi televiziunile, radiourile sau presa scrisă, dacă doriți să fiți prezenți pe rețelele sociale, trebuie doar să deschideți pur și simplu un profil al companiei, ceea ce necesită numai câteva minute, o conexiune la Internet și ați terminat.
Cu toate acestea, nu trebuie uitat niciodată că profilurile, deși au numele nostru sau al firmei pe ele, nu sunt proprietatea noastră. Aceasta înseamnă că fiecare rețea socială are linii directoare care trebuie respectate pentru o utilizare corectă a instrumentelor de comunicare și promovare. Dacă crearea unui profil pe orice site social poate fi simplă, gestionarea sa cu scopul de a obține rezultate precise este un pic mai dificil.
În prealabil, trebuie făcută o analiză detaliată a tuturor aspectelor legate de Internet marketing cu compania pe care o reprezentați și care vă poate permite să implementați o strategie care ia în considerare și rețelele de socializare ca fiind canale majore de transmitere a mesajului respectiv. Dar când toate acestea devin greu de gestionat, atât din cauza lipsei de competențe, cât și a lipsei de instrumente adecvate, este mai bine să se ia în considerare alegerea de a se baza pe profesioniștii externi care pot oferi o calitate bună a marketingului online în ansamblul său.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *