Abilitățile specialistului în SEO și cele ale content writer-ului se suprapun în multe privințe când vine vorba de crearea de conținut de calitate, însă acestea rămân discipline foarte diferite între ele. Știm că optimizarea în motoarele de căutare și content marketingul sunt activități strâns legate de promovarea în lumea digitală, dar cine ar trebui să aibă grijă de conținut și cine este responsabil de crearea de texte promoționale pe web?
În mulții ani de experiență în desfășurarea de campanii de marketing online, specialiștii au ajuns la concluzia că cele mai bune rezultate se obțin atunci când o persoană care are cunoștințe solide de SEO se implică și în partea de content writing. Motivul este faptul că, pentru a realiza o campanie de marketing inbound, sunt necesare abilități similare cu cele găsite în tehnicile de SEO sau PPC.
Pe scurt, este dificil să găsiți o persoană capabilă să îndeplinească sarcini foarte diferite, cu rezultate excelente în atingerea unor obiective specifice. Cel mai bun copywriter din lume ar putea fi un specialist SEO mediocru și invers, iar acest lucru este cauzat de faptul că scrierea textelor optimizate pentru motoarele de căutare este tehnică și foarte diferită de cea necesară pentru o revistă sau o carte.
În plus, față de crearea de conținut tradițional, tehnicile de SEO necesită destul timp și pentru analizarea codului site-ului și rezolvarea unor posibile probleme arhitecturale ale acestuia. Toate acestea se fac fără a minimiza importanța conținutului în SEO, chiar dacă primul poate face puțin în cazul în care motorul de căutare are probleme de citire și analiză a site-ului web.
De asemenea, același conținut trebuie să fie structurat în conformitate cu reguli precise de SEO, optimizând titlul, descrierea, imaginile și toate celelalte elemente care îl compun. Relația dintre profesionistul SEO și crearea de conținut specializat cere companiilor să urmeze două strategii care să se îmbine în diferite locuri și, de aceea, cei care lucrează la un site vor realiza că este dificil să reușească acest lucru fără a întâmpina unele probleme pe parcurs.
Dacă trebuie să se aleagă doar un singur rol pe care să îl joace, content writing-ul optimizat în conformitate cu regulile SEO necesită abilități tehnice și creative deosebite, pe care doar câțiva oameni le posedă în mod complementar. Într-adevăr, destul de puțin din ceea ce se găsește în SEO are de a face cu creativitatea, mai ales atunci când vine vorba de rezolvarea și optimizarea codului site-ului web.
Lucrul la cuvintele cheie și conținut este, de fapt, doar un aspect al SEO și, în opinia multora, nu este chiar aspectul principal al acestei profesii. Cu toate acestea, nu este munca unui copywriter să petreacă multe ore în căutarea cuvintelor cheie pentru crearea de conținut optimizat pentru motoarele de căutare.
De fapt, treaba lui este să adauge cuvintele cheie oferite de SEO în conținut, integrându-le în mod armonios în text pentru a le da vizibilitatea corectă în motorul de căutare. În concluzie, nimeni nu trebuie să se aștepte ca toți specialiștii SEO să fie, de asemenea, și niște copywriteri foarte buni sau viceversa, deoarece fiecare are rolul său și abilități specifice și, atunci când cele două roluri sunt prezente ca să lucreze împreună în aceeași companie sau la același proiect, rezultatele pe care le pot obține sunt cu adevărat impresionante.

Categorii: SEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *