Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le aude un specialist SEO este: “In cat timp o sa ajunga site-ul meu pe primele pozitii in Google?”. Cu toate ca este o intrebare indreptatita, raspunsul nu e chiar atat de simplu pentru ca, in esenta, nu exista un raspuns clar, iar adresarea acestei intrebari semnaleaza din start o intelegere gresita a procesului de optimizare SEO.

Fara indoiala, pozitiile din Google sunt importante, insa nu doar la asta se rezuma o strategie de promovare SEO. Daca intrebarea “In cat timp se vad rezultatele?” se limiteaza strict la ocuparea primelor pozitii in Google, atunci inseamna ca se face o confuzie intre efecte si rezultate. O agentie SEO cu experienta si reputatie buna nu iti va vorbi niciodata doar despre pozitia pe care o poate obtine un site, pentru ca simplele efecte ale optimizarii SEO, care pot impresiona usor clientii, nu au nicio valoare daca nu conduc la cresterea ratei de conversie. Asta inseamna de fapt cresterea vanzarilor, adica rezultatele reale pe care o strategie eficienta le aduce.

Rezultatele unei campanii SEO bine optimizate sunt influentate de factori precum vechimea si functionalitatea site-ului, nivelul si valoarea continutului, profilul de backlink-uri, optimizarea on-page si calitatea acesteia. Indiferent de starea site-ului inainte de inceperea optimizarii, rezultatele nu se vad imediat, ci vor deveni vizibile dupa cateva luni. Asta pentru ca motoarele de cautare au nevoie de timp pentru a verifica si indexa corect site-ul. O agentie SEO se concentreaza pe strategiile on-page si off-page pentru a realiza acest lucru. Cu cat site-ul, aflat in plina promovare SEO, este actualizat mai des, cu atat motoarele de cautare vor acorda site-ului respectiv importanta si relevanta pe care le merita.

Cu toate acestea, este important de retinut ca SEO este un proces continuu, optimizarea neoprindu-se nici macar atunci cand site-ul ajunge pe prima pagina in rezultatele Google. Odata obtinuta o pozitie fruntasa, continuitatea este esentiala pentru pastrarea pozitiei.

Categorii: SEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *